Gelelim catlak mi catlak,lezzetli mi lezzetli kurabiyelerimin tarifine..
200 gr bitter cikolata
2 y.k kakao
2 tane yumurta
80 gr tereyagi
Yarim su bardagi seker
Yarim paket hamur kabartma tozu
2 su bardagi un
1 paket vanilin
Cimdik tuz
Bulamak icin pudra sekeri
Benmari usulu cikolata ve tereyagini eritin. Biraz (3-4 dk) kenarda bekletin hafif sogusun.
Yumurta ile sekeri guzelce kabarip beyazlayana kadar mixerde cirpin.Vanilin ve cimdik tuzu ilave edin.
Bu karisima cikolata tereyagi karisimini ilave edin ve 1 dk karisana kadar cirpin.
Un,kabartma tozu,kakao yu beraber eleyin ve karisima ekleyin.
Hamur akiskan oluyor,daha fazla un eklemeyin. buzdolabinda tereyag ve cikolata sayesinde kivam alacaktir.
Hamurunuzu vaktiniz varsa 1 gece,yoksa 4 saat kadar buzdolabinda sogutun.
Hamuru cikarinca hizli bir sekilde ceviz buyuklugunde toplar yapip,bolca pudra sekerinde bulayin ve yagli pisirme kagidi serili tepsiye dizin.
Onceden isitilmis 180 derece sicak firinda 10 dk kadar pisirin.
Afiyet olsun..
Ellerinize saglik cok guzel gorunuyo :) su bardagi olcunuz nedir acaba
YanıtlaSilEllerinize saglik cok guzel gorunuyo :) su bardagi olcunuz nedir acaba
YanıtlaSilCok tesekkur ederim. Su bardagi olcum un icin 140 gr, sivi malzemelr icin (yag,su vs) 240 ml, seker icin ise 200 gr dir
YanıtlaSilBen bunu şu an yapıp yemek istiyorum. 4 saat beklemesek olmaz mı :))) birde sen yaparken karbonat mı koydun . Rengi siyah baya
YanıtlaSilFıstık kusura bakma yorumunu yeni görüyorum:( yaptin ve harika oldu bile ama genedd cvp yaziyim :)) beklesen sonuç daha güzel olur. Yok hamur kabartma tozu sadece çikolatam yüzde 70 kakao icerikli
YanıtlaSilMerhaba ben yaptım şuan denedim tadı çok güzel fırına atmadan önce 4 saat beklettim fırından çıkardıktan sonra baya bir yumuşak nekadar süre bekletmem gerekiyor
YanıtlaSilMerhaba Merve hanım. Firinda 10 dk piştikten sonra soğumaya bırakın uzeri çıtır dışı yumuşacık olacaktır.ilk çıkarınca yumuşak olduğuna bakmayın soguyunca toparlaniyor
YanıtlaSilMerhaba Merve hanım. Firinda 10 dk piştikten sonra soğumaya bırakın uzeri çıtır dışı yumuşacık olacaktır.ilk çıkarınca yumuşak olduğuna bakmayın soguyunca toparlaniyor
YanıtlaSil