2 Mart 2016 Çarşamba

Dolgulu rulo waffle

Bu verecegim tarif icin ince waffle makinasi gerekli veya tost makinanizda da yapabilirsiniz. Normal bildigimiz kalin waffle makinasi uygun degildir. Bu tatliyi, ister tarifini verecegim gibi butter cream ile yapabilirsiniz,ister pastaci kremali ister nutellali ister kremsantili. Dolgusu tamamen size kalmis. Waffle lar kitir kitir oluyo dolgusu yumusak ve kremamsi,nefis bir sonuc ortaya cikiyor.




Rulo waffle icin
200 gr eritilmis tereyagi (kaynatmayin)
5 adet yumurta
200 gr seker (ben kremam cok tatli oldugundan dolayi 200 kullandim,cok tatli seviyorsaniz 300 kullanin)
1 paket vanilin
Cimdik tuz
250 gr un

Tereyagini eritin. Mixerinizde sirayla,once tereyagi sonra yumurtalari,sonra seker ve vanilini ekleyip cirpin. Son olarak unu ilave edin ve homojen bir sekil alincaya kadar karistirin.
Hamur hazir. Simdi rulolari yapacaginiz makinayi iyice isitin ve icine aycicek yagini firca ile surun.
Hamurdan tepesiz 1 y.k dokun,kizarinca tezgaha alin ve her birini rulo sekline sarin. Aman dikkat, ruloya sarma islemini makinadan alir almaz yapmalisiniz yoksa kirilir. Bu asamayi cok hizli hareketlerle yapmaniz gerekiyor.
Tum rulolari bu sekilde pisirip sogumaya birakin.

O ara biz kremayi yapalim. Veya nutella,pastaci kremasi,krem santi vs dedigim gibi kullanabilirsiniz.

Sut recelli (dulce de leche) butter cream icin
300 gr dulce de leche
150 gr tereyagi

Dulce de leche in tarifine bakalim once
Malzemeler:
1 lt süt,
200 ml krema
1 su bardagi şeker
yarim t. kaşığı karbonat
1 orta boy kavanoz
Yapılışı:
1. Sütü, kremayi ve sekeri bir tencereye alip kaynatin.Sekerin iyice erimesi icin tel cirpici ile karistirin.
2. Tencereyi kenara alip eritilmis karbonati ilave edip cirpici ile hizla karistirin. Bu esnada süt kabarip köpüklenecektir. Cirpici ile 1-2 dakika karistirdiktan sonra normale döner.
3. Tencereyi tekrar ocaga alip en kisik ates üzerinde 2 saat daha kaynamaya birakin. Aralarda hafifce karistirip kontrol edin. Yarım saat icinde süt karisiminin rengi turuncuya dogru dönmeye baslayacaktir. Bundan sonra da yavas yavas tatli bir karamel rengine dönüsüm baslar.
4. 2 saatin sonunda karişimi tel cirpici ile hızlıca karistirin. Ocaktan alip sogumaya birakin.
5. Telle 2-3 dakika cirpip cam kavanoza alip agzini kapatin. 
Buzdolabinda 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Kremayi geri gelelim. Tereyagini beyazlayama kadar cirpin ve sut recelini icine ilave edip tekrar cirpin. Krema hazir

Her bir ruloyu,krema sikma torbasi yardimi ile doldrun. Once bir sonra obur ucunu doldurmanizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder