9 Mayıs 2016 Pazartesi

Etli yaprak sarma

Sarmanin her cesidi ayi guzel olsada benim favorim etlisidir. Uzerine bide soyle bolca kaymakli yogurt ve tereyagli salcali sosu da gezdirdikmi tadindan yenmez. 
Bu yemegin hastasi olmama ragmen bu ilk denememdi.Yapmadan once bolca arastirmalar yaptim ve bu tarifi ortaya cikardim. Sizde benim gibi etli sarma delisi iseniz tarifimi deneyin..




Malzemeler

300 gr asma yapragi
300 gr yagli dana kiyma (yarisini kuzu da kullanabilirsiniz)
2 adet kuru sogan (cok ufak kup dogranmis)
1 y.k biber salcasi
1 y.k domates salcasi
1 cay bardagi baldo pirinc
2 y.k riviera zeytinyagi (aycicek te olabilir)
Maydanoz
1 y.k nar eksisi
Tuz karabiber ve istege bagli paprika

Sos icin

1 adet domates rendesi
Yarim cay bardagi zeytinyagi (riviera)
1 bucuk su bardagi su 
Tuz karabiber
Bir kac kup tereyagi

Yapmasi cok zor gibi gorunsede hic merak etmeyin cok rahat yaparsiniz. 

O zaman baslayalim.

Asma yapraklarini 5 dk kadar kaynar suda kisik ateste kaynatin. Cikarinca 5 dk daha soguk suda bekletin.

Baldo pirincini sicak suda 1 saat kadar islatin.
Maydanoz ve sogani ufacik dograyin. Isterseniz sarimsak ta ekleyebilirsiniz.
Kiyma ve diger malzemeler ile guzelce yogurun.
Asma yapraklarini yirtmamaya dikkat edin. Yirtilanlar olunca tencerenin dibine dizin. Bu dibin tutmasini engelleyecektir ve guzel eksilik verecektir.
Resimdeki gibi sarmalarinizi sarin. Ayni islemi avuc icinizde de yapabilirsiniz.




Tencerenize yapisik bir sekilde dizin.





Uzerine sosu dokun ve bir kac tereyagi kuplerini koyun.

Yapraklarin acilmamasi icin ters cevirilmis bir tabak yerlestirin (tencerenizin boyundan biraz ufak olacak)
Kapagi kapali 40-50 dk pisirin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder