9 Mayıs 2016 Pazartesi

Pandispanya tabanli visneli cikolatali mousse




Bu tatliyi kuplarda yapmayi tercih ettim fakat jelatin ilave ederek pasta olarak ta yapabilirsiniz.
Ister visneli ister portakalli ister ahududulu vs vs olarak ta yapabilirsiniz. Visnenin eksi tadi cikolataya cok yakistigi icn benim tercihim visne oldu.

Malzemeler

Pandispanya için 
Yarım su bardağı seker
Yarım su bardağı un 
2 adet yumurta
1 y.k. şeker
Yarım paket vanilin
Yarım paket hamur kabartma tozu
2 y.k. sıvı yağı
2 y.k. kaynar su

Yumurtaları seker ile beyazlayana kadar cirpin. Spatula ile elenmis un kakao kabartma tozunu ve vanilini Spatula ile ilave edin. Yağ ve kaynar suyunu da ilave edip hızlı ama dikkatli spatula ile karistirin.

180 derece sıcak firinda 20-25 dk pisirin.

Mousse için

3 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta akı
50 gr seker
250 gr bitter çikolata
250 gr krema

Yumurta sarilarini seker ile kabaran kadar cirpin. Kremayi kaynatma noktasına getirip ocaktan alın ve çikolatayı içinde eritin. Yumurta aklarini kabi ters cevirince dokulmeyecek hale gelene kadar çırpın. Çikolata krema karışımını (ganaji) cirpilmis yumurta sarilarina yavasca ilave edin ve karistirin. Yumurta aklarini 3-4 seferde ilave edip spatula ile yavasca karistirin.


1 su bardağı vişne ve yarım su bardağı visneye ihtiyacımız olacak.


Kuplarinizin ortasina vişne suyunda işletilmesi yuvarlak bir pandispanya parçasını yerlestirin. Bunu küçük metal çember yardımı ile yapabilirsiniz.

Pandispanyanin etrafına visneleri dizin. Üzerine musu dokun. Her kup için aynı işlemi tamamlayın. 1 gece buzdolabında sogutun. Servis edeceğiniz zaman kakao serpin ve nane yaprağı ile susleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder